Novinky
Zásilkovna

Nově umožňujeme zasílání zboží také přes Zásilkovnu.

více
Dětské cyklistické tretry DMT skladem

Dětské cyklistické tretry DMT už jsou naskladněné, vybrat si můžete ze všech dětských velikostí 33-36.

více
Novinky a akce e-mailem
Chcete od nás dostávat novinky přímo na svůj e-mail?
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA. Zjistit více.
Informace získané prostřednictvím Google reCAPTCHA podléhají Pravidlům ochrany osobních údajů a Smluvním podmínkám společnosti Google a používají se všeobecné bezpečnostní účely (nepoužívají se na přizpůsobenou reklamu společnosti Google)
Úvod BlogVozíky za kolo a silniční zákon

Vozíky za kolo a silniční zákon

Vozík za kolo - Burley SoloTaké jste slyšeli o tom, že oblíbené vozíky za kolo nesmějí na české silnice? Až do novely zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu v roce 2012 tomu tak skutečně bylo. Do té doby nesměly vozíky dokonce ani na cyklostezky, protože i ty spadají pod zákonem definované pozemní komunikace. V té době dokonce cyklistovi, který za sebou takový vozík s dítětem táhl, hrozila pokuta až dva tisíce korun.


Natěstí ale poslanci vzali tentokrát rozum do hrsti a zákon novelizovali. Nyní se tedy dle §58, odstavce 6 smí k jízdnímu kolu připojit přívěsný vozík, který není širší než 900 mm, má na zádi dvě červené odrazky netrojúhelníkového tvaru umístěné co nejblíže k bočním obrysům vozíku a je spojen s jízdním kolem pevným spojovacím zařízením. Zakrývá-li přívěsný vozík nebo jeho náklad za snížené viditelnosti zadní obrysové červené světlo jízdního kola, musí být přívěsný vozík opatřen vlevo na zádi červeným neoslňujícím světlem. Jsou-li v přívěsném vozíku přepravovány děti, musí být přívěsný vozík označen žlutým nebo oranžovým praporkem nebo štítkem o rozměru 300 x 300 mm vztyčeným ve výšce 1200 – 1600 mm nad úrovní vozovky.


Takže blikačku a praporek na vozík a hurá na kolo i s malým cyklistou za zády! Nic už Vám nestojí v cestě!



Copyright 2013 - 2024 © MalýCyklista.cz